Forfatter

Under en kaldere himmel


Under en kaldere himmel
Året er 1959 og den kalde krigen kaster lange skygger over Norge. Den unge Sigurd Carlsen er på vei til studier i London. Som passasjer på Englandsbåten kommer han uforvarende til å ta bilde av et mørklagt skip med hemmelig last på vei inn Oslofjorden. Fotograferingen får følger. Sigurds nye tilværelse i London preges snart av en konstant følelse av å være forfulgt; han kan ikke lenger stole på virkeligheten han befinner seg i. Han er mot sin vilje blitt en brikke i et storpolitisk spill der menneskelige hensyn må vike for kampen om allianser og makt.


«Gunnar Kopperud skriver med lett og ledig penn om mysterier i etterkrigssamfunnet.»
Sindre Hovdenakk, VG

«Det finnes thrillerforfattere som behersker begrensningens kunst. Gunnar Kopperud er en slik forfatter. Under en kaldere himmel er en politisk thriller, skrevet med romanforfatterens temperament. Det er en innsiktsfull roman, der både språket og tidskoloritten er fint avstemt til innholdet.»
Torbjørn Ekelund, Dagbladet

«Den er drivende godt skrevet. Når de historiske rammene rundt handlingen i tillegg er både interessante og spennende, blir dette et skikkelig blinkskudd av en thriller. En fengslende historie om et lite omskrevet kapittel av norsk historie.»
Det gode liv, 2012

Du kan kjøpe boken her.