Forfatter

Internasjonalen


Internasjonalen er historien om verden i dag, i en norsk innlandskommune. Postkontoret er lagt ned, svømmehallen uten vann, og nå nekter glassverkets nye styre bedriftens hornorkester å spille Internasjonalen.
2006_Internasjonalen_web
I en postsolidarisk virkelighet innser korpsets medlemmer at noe må gjøres, og setter kursen mot en samling i Töcksfors. Internasjonalen skal de spille, og det for fullsatte tribuner. Korpsets ferd blir uventet lang og innholdsrik idet de litt uforvarende kjører om bord på danskebåten. Det lå heller ikke i kortene at reisen skulle involvere en buddhistmunk, fem fullbefarne transvetitter (forkledd som modulpedagoger), tre kvinnelige nigerianske kroppsarbeidere, en følgebil med slaviske menn, samt en kortesje av motorsykkelengler. Og Charlotte, den unge, danske kvinnen som har fått kort frist på å se seg selv fra evighetens synsvinkel.

Under hele Kopperuds nåtidsberetning flyter Historien, fra klassekampens dager, da norske soldater for første gang blir satt inn mot norske arbeidere, og landet mister sin uskyld.«…en strålende og ikke minst morsom leseopplevelse…»
Hans H. Skei, Aftenposten

«Det har blitt en morsom bok, men også en viktig bok»
Anne Hoff Backe, Oppland Arbeiderblad

Du kan kjøpe boken her.