Forfatter

Tilfluktsrommet


2010_Tilfluktsrommet_web
En bloddråpe treffer nattevakten Edvard Strands notatbok. På loftet på asylmottaket finner han en ung sudansk gutt bevisstløs og oppskåret. Edvard Strand klarer ikke å riste av seg den grovt mishandlede ungguttens skjebne, og starter sine egne undersøkelser på den forblåste øya langt uti havgapet. Langsomt og uavvendelig nøster han seg inn mot mørkets hjerte og et nett av dypt kyniske og pengegriske bakmenn. Edvard strand avdekker et system der norske humanistiske verdier og menneskelig lidelse bare er drivstoff i et gigantisk kriminelt maskineri.

"Til å bli engasjert, opprørt og klok av."
Berit Kobro, VG

"Kopperud kan kunsten å spinne en intrige, knytte kjerringtråder i et mangefasettert plot med parallellhistorier. Han lar hektiske action- og spenningsavsnitt brytes mot mer ettertenksomt rolige, og det vesle nordnorske øysamfunnet med sitt asylmottak byttes ut med sørsudanske landskap og mennesker på flukt over flere kontinenter, mot ukjente mål."
Jan Askeland, Stavanger Aftenblad

"Visst kan Kopperud skrive spenningsmettet og drivende, du legger ikke fra deg Tilfluktsrommet mange ganger."
Jørn Haakenstad, Avisa Hadeland

"Tilfluktsrommet har litt av alt. En beskjeden romanse, tydelige spenningskurver, kuriosa og en dæsj filosofi. Mest imponerende er kunnskapsflyten. Vet du hva en dinka er? Nei, sier du? Da kan du lese Tilfluktsrommet og finne det ut."
Mina T. Watz, Oppland Arbeiderblad

Du kan kjøpe boken her.