Forfatter

Der savannen ender


Der savannen ender
Helt i utkanten av en afrikansk savanne, der evigheten slutter og tiden begynner, ligger Ding-a-ding, et vanningshull og overnattingssted for hvite idealister, løgnere og tapere. Stedet drives av Dimitrios, tidligere katolsk prest med en hang til fransk brandy og afrikanske kvinner. Plutselig en dag skakes livet i leiren. Apostolia, en ung og bestemt slektning av Dimitrios, kommer på urovekkende besøk, og en familie fra Norge blir tatt som gisler i området. Til leiren kommer også Markus, en norsk reporter ødelagt av afrikanske borgerkriger, på motvillig leting etter gisselfamilien. Og så en dag skrenser en lastebil med soldater opp foran leiren, et nytt blad vendes og nettet snører seg sammen rundt Dimitrios.

«Der savannen ender» er en spenningsroman. Men den er samtidig en mørk, usentimental, men til en viss grad også kjærlig kvittering til kontinentet.
Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

Gråsonene som forfatteren lar sine personer manøvrere gjennom er til å bli kvalm av, men som han lar en av dem si: «I Afrika har vi ikke noe valg, og følgelig heller ingen eksistensiell kvalme.»
Fartein Horgar, Adresseavisen

Fatalt illusjonsdrepende for den norske leser, politiker og romanperson som måtte tro at vi i Sør-Sudan kan være til nytte med annet enn plaster på såret og syndserkjennelse. Og så er «Der savannen ender» en jysla god spenningsroman.
Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

Hvis du er ute etter å forstå hvordan den hvite mann (og kvinne) egentlig ser ut i det afrikanske nattemørket, kan reisen begynne her.
Tollef Mjaugedal, Klassekampen


Du kan kjøpe boken her.